Ольга Шинкаренко. Королева амонітів

Її почерк як художника-дизайнера впізнаваний у багатьох країнах світу. Майстриня заснувала свій бренд у 2010-му році й створює неймовірні аксесуари-обереги, а цього року презентує інтер’єрні обереги –картини.

Ольга, розкажіть про своє знайомство з амонітом та про його властивості.

У 2010 році я відкрила ательє й почала шукати натуральне каміння, з яким не працюють інші дизайнери. Моїм завданням було – знайти рідкісні та красиві витвори природи. І я їх знайшла! Я відкрила для себе світ амонітів. Майже відразу зрозуміла, що вони змінять моє життя, і  не помилилася. Сьогодні ви не знайдете в усьому світі іншого  дизайнера, у якого така кількість виготовлених кольє, браслетів, брошок, цінність яких  у самих амонітах. Якимось дивом мені вдавалося знаходити унікальні, рідкісні шедеври природи!
Особливості амонітів у тому, що їхня спіраль – це вир життя. Я думаю, за рахунок цього вони незвичайні та чарівні. Вони завжди вважалися найсильнішими оберегами! Не існує байдужих людей, вони підкорюють усіх. Навіть в картинах вони чарівні. Вони не лише закохують у себе. Це чари. Це позитивна магія, яка наділяє силою та енергією. 

Кожен аксесуар – це на сто відсотків ручна робота та неповторний ексклюзив. Скільки часу витрачається на кожен окремий витвір?

За часом – важко сказати. Буває, що одне кольє створюється роки. Найважче – це знайти матеріал. Я збираю на замовлення і мені привозять з усього світу, починаючи з бісеру тазакінчуючи самими амонітами.
 
Чи важлива гармонія душі майстра устворенні оберегів?
 
Гармонія душі… Як влучно Ви сказали. 
Так, безумовно, це має значення! Ось,наприклад, я  ніколи не сідаю працювати з поганими думками чи роздратована чимось. Я завжди працюю із умиротворенням та чистими, світлими думками! І не важливо, чи я роблю браслет або пишу картину, але я світла і це потім сильно відчувається в моїх роботах. Стан митця завжди впливає на енергетику його робіт.  Мої роботи я прагну бачити сильними енергетично. Я за 14 років вже сама це дуже відчуваю. Ось, наприклад, одна з моїх кімнат – майстерня. Коли я з самого ранку відчиняюдвері і входжу в цю кімнату, аж відчуваю вібрацію, яка знаходиться в цьому приміщенні. Саме зранку вона відчувається, а потім я звикаю і стаю частиною цієї сили.

Як прийшли до написання картин? Чому саме зараз?
 
Була перша спроба. Дев’ять років тому я написала свій перший амоніт. З нього все почалося. Ця робота висить над моїм робочим столом і саме через неї я відчула вплив картин на життя. Якби не ця картина, то можливо нічого б і не було. 
Війна внесла свої корективи, а моя особиста картина захищає мій будинок. Я взагалі скептиком була, доки не почала працювати з амонітами. Після амонітів я вірю в можливості, які приховані в знаках та в надрах. Вірю в їхні сили, в чудеса вірю, в їхні захисні властивості. Війна змінила життя і в якийсь момент я відчула, що тут і зараз треба ділиться цим чудом, цим скарбом природи. Я хочу, щоб ми всі були успішні та щасливі. Амоніти діляться силою природи. 
Я дев’ять років мріяла про свою персональну виставку і ось я прийшла до цього! 

Ведете підрахунок? Скільки створено виробів з амоніту й скільки картин написано?
 
Я не веду рахунок виробів. Зате знаю точно, що з минулого року я продала 100 браслетів. Мені було цікаво порахувати саме браслети. 
Ця сотня стала знаковою – моя гордість! 
А картини легко порахувати, тому що писатия почала нещодавно. Перша картина створювалася дуже довго. Я почала її в грудні, а закінчила в березні! Це з урахуванням, що мені допомагала наставниця. Я брала приватні уроки, щоб мене навчили робити саму побудову. Щоб було професійно. Зараз картини  народжуються легко і швидко. Вже 31 картина!

Поділіться історією однієї прикраси «від А до Я».
 
Історій створення прикрас в мене багато, але давайте я краще поділюся історією створення картин.  
Так вийшло, що майже відразу, як був створений мій бренд, у мене з’явилася категорія клієнтів – чоловіки! Вони купують на подаруночки і часто пишуть мені, щоб я вигадала колекцію і для них! Але я не ювелір, і це зробити в техніці, в якій я працюю,неможливо.
І ось мої клієнти пішли далі! Вони стали просити придумати щось для них, щоб це було з амонітами та моєю енергетикою.
Отже, повертаюся на дев’ять років до моєїпершої Картини, яку я забрала собі. Тоді не було металевих фарб і мою ідею я не змогла втілити у життя. І ось минуло стільки років, зірки зійшлися! Ці фарби нарешті з’явилися і стали дуже популярними! Що мені на руку. І нарешті з допомогою картин я зможу порадувати не тільки жінок, а й чоловіків. Ці картини можна купувати як на подарунок, так і для себе. Одна така картина – і ваше життя зміниться. Так склалось у мене. Перевірено й доведено особисто.
А тепер настав час ділитися. Хочу, щоб мої картини не тільки приносили радість і красу в будинок, а й достаток та процвітання власнику. Все ж таки я думаю, що в спіралі амоніту закладено те, що відрізняє його від інших каменів, – сила та магія амоніту, вона існує.

Поділитись